Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترکیه هدف از عملیات در شمال عراق را مبارزه با پ ک ک اعلام کرده اما حالا مشخص شده پشت پرده حملات برای احداث خط لوله نفت و گاز از اقلیم کردستان به ترکیه و سپس رسیدن انرژی رایگان به دست صهیونیست ها است.

سرویس جهان مشرق؛ ارتش ترکیه از اواخر فروردین ماه امسال عملیاتی را با نام «قفل پنجه» در شمال عراق (اقلیم کردستان) آغاز کرده و در روزهای گذشته مناطق مختلف را در استان دهوک هدف حملات سنگین قرار داده  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حملات نیروی هوایی و زمینی ارتش ترکیه در شمال استان دهوک در مناطق «متینا، زاپ، اواشین و...» در جریان است و به گفته نیروهای پیشمرگه کُرد منجر به تخلیه دهها روستا و آواره شدن تعدادی زیادی از ساکنان مناطق مرزی شده است.

ترکیه در جریان عملیات هایی که در سال های اخیر به بهانه مبارزه با تروریست ها و ناامنی مناطق مرزی انجام داده، بخش های وسیعی از شمال غرب، شمال و شمال شرق استان دهوک از جمله «زاخو وسوران و...» را به اشغال درآورده است.

اگر چه آنکارا به مانند گذشته هدف از انجام این عملیات را مبارزه با گروهک های تروریستی و تامین امنیت مناطق مرزی عنوان کرده اما اطلاعات به دست آمده نشان می دهد در پشت پرده، موضوعات دیگری مطرح و در حال پیگیری است.

خبرها حاکیست، پیشتر آنکارا و اقلیم کردستان بر سر انجام عملیات در شمال عراق به تفاهم رسیده بودند و در سفر مسرور بارزانی (نخست وزیر اقلیم کردستان) به ترکیه و دیدار با اردوغان بر سر این موضوع توافق نهایی شد. (قابل ذکر است حملات ارتش ترکیه سه روز پس از نشست مشترک اردوغان و بارزانی آغاز شد)

گفته شده یکی از نتایج و خروجی جلسه بارزانی و اردوغان باز کردن راه برای تسلط ارتش ترکیه بر بخش های وسیعی از استان دهوک به ویژه مناطق مرزی بوده تا مقدمات برای رسیدن به هدف اصلی در این محور مهیا و فراهم شود.

براساس اطلاعات به دست آمده، هدف اصلی دو طرف، احداث مسیر انتقال انرژی است و مقرر شده پس از تکمیل عملیات آنکارا در شمال عراق، خط لوله نفت و گاز از اقلیم کردستان به سمت ترکیه کشیده شود؛ این پروژه به صورت مستقیم توسط ترکیه و اقلیم تکمیل می شود و همین مسئله باعث می شود دولت مرکزی عراق از جزئیات این طرح (میزان انتقال نفت و گاز) اطلاعاتی نداشته باشد و از درآمدها محروم شود.

به گفته منابع میدانی، خط لوله نفت و گاز پس از رسیدن به ترکیه در نهایت به دو شاخه تبدیل می شود و از یک مسیر به اروپا منتقل می شود و از مسیری دیگر در اختیار صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی قرار خواهد گرفت.

آنکارا که این روزها در نتیجه نوسانات و نابسامانی اقتصادی تحت فشار سنگین است و برای خروج از بحران به شدت به مشوق های مالی نیاز دارد با این خط لوله به انرژی ارزان و تقریبا رایگان دست می یابد تا بخشی از مشکلاتش حل شود.  

عوامل پشت پرده این طرح با انتقال این خط لوله به قاره سبز در تلاش هستد تا حدودی از نگرانی های سران اروپا بکاهند و بخشی از نیازهای آنان را مرتفع کنند چرا که در میانه جنگ روسیه و اوکراین با تهدید قطع گاز از سوی مسکو مواجه شده اند.

شماری از سران اقلیم کردستان عراق (خاندان بارزانی) که سابق طولانی در غارت ثروت های ملی عراق دارند (چپاول چند ساله منابع نفتی و فروش تقریبا رایگان به صهیونیست ها در بحبوحه درگیری بغداد با داعش فقط یک نمونه به شمار می آید) با اجرای این طرح باز هم به مانند گذشته به ثروت های افسانه ای دست پیدا می کنند و در مقابل دولت عراق هیچ سهمی از این خط لوله نخواهد داشت.

با احداث این خط لوله، جماعت بارزانی هم قدرتمندتر خواهند شد و می توانند مسئله انتقال نفت و گاز را به یک اهرم فشار و ابزار باجگیری سیاسی علیه بغداد تبدیل و در آینده شرط بهره مند شدن دولت مرکزی از عواید این خط لوله را به جدایی اقلیم کردستان از خاک عراق گره بزنند و در این مسیر بر روی کمک صهیونیست ها حساب خواهند کرد.

اما باید توجه داشت سود اصلی و کلان از احداث خط لوله نفت و گاز نصیب رژیم صهیونیستی می شود چرا که نفت و گاز را بسیار بسیار ارزان و رایگان به دست می آورد و این توافق صهیونیست ها را هر روز از منابع انرژی بی نیاز تر می کند.

طرح انتقال انرژی که با صحنه گردانی ترکیه قرار است اجرایی شود از یک سو تلاش همه جانبه اردوغان را برای اعتماد زایی و به دست آوردن دل صهیونیست ها نشان می دهد و همچنین اثبات می کند روابط مستحکمی میان اقلیم کردستان (خاندان بارزانی) و رژیم صهیونیستی برقرار است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت گزارش اختصاصی مشرق عراق استقلال اقلیم کردستان عراق مسعود بارزانی استان دهوک بغداد خط لوله ترکیه رجب طیب اردوغان مسرور بارزانی صهیونیست ها اروپا روسیه اوکراین پیشمرگه خوش خدمتی تحولات منطقه تحولات عراق تحولات کردستان عراق دولت عراق کردستان عراق خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت خط لوله نفت و گاز اقلیم کردستان شمال عراق صهیونیست ها خط لوله مناطق مرزی استان دهوک ارتش ترکیه پشت پرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۶۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران

وزیر دفاع ترکیه مدعی شد که در مقابله با گروه پ ک ک، عناصر این گروه به داخل مرزهای ایران فرار می‌کنند اما طرف ایرانی حضور آنها را انکار می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، یاشاره گولر وزیر دفاع ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری سی ان ان ترک با اشاره به سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به عراق گفت: عراق همسایه تاریخی ماست. صدها سال است که با هم هستیم. گروه تروریستی پ ک ک به شمال عراق رفته و آنجا جای گرفتند. جز ترکیه نیز کسی با آنها مقابله نمی کند. گفتیم که ما این گروه تروریستی را از ریشه نابود می کنیم. پ ک ک در شمال عراق 800 روستا را خالی کرده است. ما در این خصوص سه نشست در عراق داشتیم که سومین آن با حضور رئیس جمهورمان انجام گرفت. در عراق تغییراتی در خصوص پ ک ک ایجاد شده و ما از آن خوشنود هستیم. سرانجام آنها پذیرفتند که این گروه را غیرقانونی بدانند که از دوستان عراقی مان تشکر می کنم. آنها نیز در شرایط سختی بودند. بعد از آن نشست با ما بیشتر هماهنگ هستند.

5-6 سال است در شمال عراق حضور داریم

وی افزود: ما 5-6 سال است که در شمال عراق حضور داریم. گروههای تروریستی که در حال حرکت به سمت جنوب هستند. ما هر آنچه که لازم باشد انجام می دهیم. دیگر از حضور پ ک ک در داخل کشور نباید حرف بزنیم.

آمریکایی ها با عقل ما شوخی نکنند

وزیر دفاع ترکیه با اشاره به حمایت آمریکا از گروه ی پ گ در شمال سوریه گفت: متحدانمان می گویند که ما به گروههای مسلح در اینجا سلاح می دهیم تا با داعش مقابله کنند. آنچه که آنها گروه های مسلح می نامند در واقع گروه پ ک ک است. هر چند تو بگویی که اینها پ ک ک نیستند، آنها خودشان را پ ک ک ای می دانند. وقتی عناصر آنها را در شمال سوریه دستگیر می کنیم، می گویند که ما بدلیل از بین رفتن نیروهایمان در منطقه گارا در شمال عراق به شمال سوریه آمدیم. متحدانمان باید از این حمایت دست بردارند. شما می گویید که در پی مقابله با داعش هستید؟ ما این حمایت را برای مقابله با داعش انجام می دهیم. اما مسئله شما این نیست. با عقل ما شوخی نکنید.

بدنبال ایجاد امنیت در آنسوی مرزهایمان هستیم

گولر با اشاره به عملیاتهای ارتش ترکیه در شمال سوریه نیز اظهار داشت: هدف اصلی ما در سوریه، حفظ مرزهایمان در مناطق جلوتر از آن است. از دمشق انتظاراتی داریم. ما به تمامیت ارضی همسایگانمان احترام می گذاریم. ما دیدارهایی با طرف سوری داریم. در آستانه دیدارهایی داشتیم. 

وی مدعی شد که اگر دولت سوریه قانون اساسی تدوین شده را بپذیرد و انتخابات برگزار کند، هر کس در آن انتخابات پیروز شد از سوی ترکیه پذیرفته خواهد شد.

تکرار ادعاها علیه ایران درباره پ ک ک

وزیر دفاع ترکیه با تکرار ادعاهای گاه و بیگاه مقامات این کشور در فرار عناصر پ ک ک به درون مرزهای ایران گفت: ما در مرزهای ایران، عراق و سوریه با تروریستها مبارزه می کنیم. ما در مرزهای ایران با پ ک ک می جنگیم، آنها به داخل مرزهای ایران فرار می کنند. به دوستان ایرانی مان می گوییم که به آنجا رفتند، زیرا با پهپاد آنها را تعقیب می کنیم و می بینیم. ایران به ما می گوید که آنجا کسی نیست. طبیعی است که ناراحت هستیم. با آنها در این خصوص مداوماً دیدار می کنیم اما نمی توانیم نتیجه بگیریم.

گولر با بیان اینکه مرزهای ما بسته است و کسی نمی تواند از آن عبور کند، گفت: 60 هزار پرسنل نظامی ما در مرزها مستقر هستند و موانع ایجاد شده مانع ورود پناهجویان غیرقانونی می شود.

وی در خصوص کمکهای ترکیه به فلسطین نیز گفت: تاکنون 19 هواپیما و 9 کشتی باربری کمک به فلسطین ارسال کرده ایم.

آلمان درباره فروش یوروفایتر به ما گیرهایی دارد

وزیر دفاع ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص خرید جنگنده یورو فایتر و مخالفت آلمان با آن اظهار داشت: یوروفایتر تنها به دوستان آلمانی مان تعلق ندارد. ما چنین جنگنده ای را می خواهیم و دوستان آلمانی مان روی چند موضوع گیرهایی دارند. معتقدم که در مدت کوتاهی به راه حل خواهیم رسید. ارسال یوروفایترها به عربستان سعودی نیز می تواند یک نقطه آغاز باشد.

اف 35 یونان نمی تواند مشکلی برای ما باشد

گولر همچنین در خصوص جنگنده های اف 35 گفت: اف 35 در دریای اژه توانایی مقابله با ترکیه را ندارد. به عنوان یک عضو ناتو اگر یونان صاحب اف 35 شود خرسند خواهیم شد. از سوی دیگر، جنگنده خودمان کاآن در راه است. نمی دانیم که مسئله ما با آمریکا بر سر اف 35 به کجا ختم می شود.

وی در خصوص وضعیت جنگنده های اف 16 نیز اظهار داشت: با دوستان آمریکایی مان به خوبی پیش می رویم و مشکلی وجود ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش عملیات‌های حزب الله در پاسخ به تهدیدهای صهیونیست‌ها/ توقف جنگ در نوار غزه شرط مقاومت برای پایان درگیری در شمال سرزمین‌های اشغالی+ نقشه میدانی و عکس
  • بارزانی وارد تهران شد
  • رئیس اقلیم کردستان عراق وارد تهران شد
  • سفر مهم بارزانی به تهران پس از ۳سال | جزئیات دیدارهای رییس اقلیم کردستان
  • بارزانی امروز به تهران سفر می‌کند
  • سفر نیچروان بارزانی به تهران
  • کشته شدن ۳۲ عنصر پ ک ک در شمال عراق توسط ترکیه
  • بارش شدید باران و به راه افتادن سیل در سلیمانیه عراق+فیلم
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها