Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، سعدی نقشبندی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان که به مناسبت هفته منابع طبیعی و درختکاری برگزار شد با بیان اینکه در سال 99 نسبت به سال 98 از نظر میزان سطح اراضی ملی دچار حریق 50 درصد کاهش آتش‌سوزی داشته‌ایم، اظهار کرد: در 11 ماهه منتهی به بهمن ماه سال جاری 66 فقره آتش سوزی در جنگل‌های طبیعی, 106 فقره درسطح مراتع و 15 فقره نیز در سطح اراضی جنگلی استان اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طی سال جاری 33 روستا که جنگل و مراتع آن منطقه بیشتر در خطر حریق قرار داشتند به تجهیزات اطفای حریق تجهیز شده‌اند تا در صورت اتفاق بتوان در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن را مهار کرد.

مدیرکل منابع طبیعی کردستان به بحث قاچاق چوب در استان اشاره کرد و ادامه داد: در این مدت 438 مترمکعب چوب و 3 هزار و 129 کیلوگرم زغال از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است.

700 هکتار نهال کاری برای توسعه زراعت چوب

نقشبندی با بیان اینکه راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و قاچاق چوب وجود دارد، یادآور شد: یکی از موثرترین راه‌ها برای ممانعت از قاچاق چوب و صدمه جبران ناپذیر به طبیعت، ترغیب علاقه‌مندان به زراعت صنوبر و بهره‌برداری از آن در صنعت چوب است.

وی بیان کرد: در راستای اجرای طرح‌های جهشی در زمینه زراعت چوب، 850 هزار اصله نهال صنوبر تولید شده که برای کشت در سطح 700 هکتار در اختیار بهره برداران قرار می‌گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی کردستان با بیان اینکه این طرح در 350 هکتار از زمین‌های دیواندره و مریوان اجرایی می‌شود، گفت: بخشی از این طرح در اراضی ملی و در قالب ماده 3 قانون حفاظت و بهره‌برداری انجام می‌گیرد.

تهیه نقشه کاداستر برای 550 هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی کردستان  

نقشبندی در ادامه سخنان خود به بحث نقشه کاداستر اراضی ملی در کردستان اشاره کرد و اظهار کرد: اصولی‌ترین راهکار جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی توسط افراد سودجو و فرصت طلب اخذ اسناد مالکیت اراضی ملی به صورت تک‌برگ و کاداستر شده است و روند اخذ سند ملی با سرعت در حال انجام است.

وی افزود: طرح تهیه نقشه کاداستر برای عرصه‌های منابع طبیعی استان از سال 94 آغاز شده بود و تا سال 98 در مجموع نقشه 3 هزار هکتار تهیه شده بود.

مدیرکل منابع طبیعی کردستان ادامه داد: روند تهیه نقشه کاداستر برای عرصه‌های منابع طبیعی کردستان طی 2 سال اخیر شدت بیشتری به خود گرفت و در این مدت نقشه برای 550 هزار هکتار دیگر از عرصه‌ها طبیعی استان تهیه شد.

نقشبندی یادآور شد: اسناد تک برگ کاداستر شده دارای مختصات مکان مبنا بوده و موقعیت اراضی ملی و جداسازی آن از اراضی مستثنیات اشخاص را با حدود معین و مشخص تفکیک می‌کند.

انتهای پیام/2330/75

منبع: فارس

کلیدواژه: کردستان آتش سوزی حریق منابع طبیعی منابع طبیعی کردستان نقشه کاداستر اراضی ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۱۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است

ایسنا/لرستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی در فصل گرما ضروری است.

حسین میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در بحث حریق در فصل خشک از خرداد ماه شاهد آتش‌سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی هستیم. سال گذشته، منابع طبیعی و عرصه‌ها را مدیریت و صیانت کردیم.

وی ادامه داد: کشور تصمیم گرفت یک فروند بالگرد برای جلوگیری از حریق در عرصه‌های طبیعی و منابع ملی به استان اختصاص دهد، اما تاکنون این امر محقق نشده است. ضرورت دارد ستاد مدیریت بحران کشور نسبت به این تصمیم اهتمام ویژه‌ای داشته باشد تا بالگرد در استان مستقر شود.

او گفت: لرستان نیاز مبرم به بالگرد دارد و با توجه به اینکه لرستان استانی کوهستانی است، این مهم ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان افزود: جنگل‌های لرستان با مشکل جدی آفات و بیماری‌ها نیز مواجه‌اند و نیاز است از محل اعتبارات ملی این کار انجام شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است