Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@15:18:25 GMT

نقشه سلامت محصولات کشاورزی در کردستان تهیه می شود

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۷۸۸۹۴

نقشه سلامت محصولات کشاورزی در کردستان تهیه می شود

سنندج- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: به دنبال ترسیم نقشه سلامت محصولات کشاورزی در استان هستیم.

به گزارش خبرنگارمهر، کامبیز حسن زاده بعد از ظهر امروز یکشنبه در جلسه کارگروه بهداشت و امنیت غذایی استان که در سالن شهدای دولت استانداری تشکیل شد، گفت: می طلبد شاخص های سلامت در محصولات کشاورزی هم توسط وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و هم وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت و بهداشت جامعه مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از رسالت های معاونت غذا و دارو را بررسی ایمنی محصولات کشاورزی به لحاظ دارا بودن سموم در سطح عرضه خواند و عنوان کرد: سال های گذشته این اقدام با نمونه برداری از سطح میادین بار انجام می شد ولی علاوه براینکه کار پرهزینه ای بود نتیجه بخش نبود.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه محصولات کشاورزی موجود در میادین تره بار تنها مربوط به استان نبود و از دیگر نقاط کشور هم وارد می شد بنابراین نمونه برداری از آنها اتلاف هزینه و سرمایه است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: بنابراین برای رفع مشکل مذکور طرحی در استان برای نخستین بار در کشور اجرایی شد و در راستای آن با همکاری سازمان جهاد کشاورزی نمونه برداری از سرمزرعه انجام شد.

حسن زاده با اشاره به اینکه محصولات کشاورزی از لحاظ میزان فلزات سنگین، نیترات و سموم آزمایش می شوند، گفت: سال گذشته ۱۵۰ نقطه دراستان محصولات کشاورزی آنها مورد آزمایش قرار گرفتند که امسال این نقاط افزایش و به ۲۰۵ نقطه رسید.

وی اضافه کرد: انگور، گندم، پیاز، سبزیجات برگی، سیب زمینی، گوجه فرنگی و خیار هم مزرعه ای وهم گلخانه ای، توت فرنگی و زعفران بیشترین محصولاتی بودندکه مورد ارزیابی شاخص های سلامت محصولات کشاورزی دراستان قرار گرفتند.

 وی عنوان کرد: نتایج بدست آمده به صورت محرمانه به استانداری و سازمان جهاد کشاورزی ارسال شده است و افرادی که بیشترین مصرف سموم را داشتند به کمیته ماده ۱۱ دانشگاه معرفی شدند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهارداشت: ما به دنبال ترسیم نقشه سلامت محصولات کشاورزی استان هستیم که با تهیه این نقشه قطعا شاهد افزایش سلامت  در تولید محصولات کشاورزی خواهیم بود.

حسن زاده با اشاره به اینکه بحث فلزات سنگین به آب و خاک مناطق بر می گردد، افزود: با تغییر نوع کشت به عبارتی کشت محصولاتی که کمترین جذب فلزات سنگین در مناطقی که آب و خاک آنها بیشتراین فلزات را دارا هستند، می توان این شاخص آلودگی را در محصولات کشاورزی کاهش داد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۷۸۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !

به گزارش همشهری آنلاین، مسعود اسدی اظهار کرد: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

کد خبر 849119 منبع: تسنیم برچسب‌ها گندم خبر مهم طوفان کشاورزی استان خوزستان

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • غذای پزشکی تولید شد
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است