Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، غلامحسین دشتی ، در خصوص استعفای سعد حریری از نخست‌وزیری لبنان با اشاره به اینکه سعد حریری با عربستان سابقه نسبتاً دیرینه و خانوادگی دارد، گفت: پدر وی رفیق حریری با سرمایه نسبتاً قابل‌توجهی ناشی از ارتباطات و کار تجاری که در عربستان داشت با برنامه‌ریزی عربستان به لبنان منتقل کرد و اقدامات عمرانی و بعضاً اصلاحی در حوزه سیاسی، تشکیل حزب و ارتباطات گسترده سیاسی ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: رفیق حریری با این اقدامات به یک موقعیت اجتماعی و سیاسی در لبنان دست‌یافت و نهایتاً به نخست‌وزیری رسید که به دنبال توطئه‌ای که عربستان و سرویس‌های امنیتی این کشور به‌عنوان محور اساسی آن، اما پشت‌صحنه بودند، باهدف حذف نفوذ سوریه در لبنان با اتهام به حافظ اسد اقدام به ترور رفیق حریری کردند و زمینه یک فتنه نسبتاً بزرگ و ماندگاری را در لبنان رقم زدند؛ به‌گونه‌ای که دست عربستان را برای اقدامات بعدی در راستای منافع خود باز گذاشت.

معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد بابیان اینکه نقش و موقعیت سعد حریری در همین راستا و چارچوب قابل ارزیابی است، اظهار داشت: باید توجه داشت حریری به لحاظ اقتصادی و سیاسی کاملاً وابسته به عربستان است و نمی‌تواند خارج از منافع عمدتاً سیاسی عربستان اقدام کند.

دشتی تصریح کرد: از طرف دیگر عربستان تلاش داشت یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های قدرت در لبنان و شخص حافظ اسد داشت را حذف کند که این توطئه را از طریق ترور رفیق حریری کلید زد؛ به‌گونه‌ای که با توجه به نفوذ و محبوبیت رفیق حریری توانست نفوذ و موقعیت سوریه را با اتهام زنی به اسد در خصوص این ترور در لبنان را کاهش دهد.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی در ادامه اضافه کرد: اقدام بعدی عربستان برای کاهش نفوذ سوریه در لبنان و منطقه حمایت از جریان تروریست بود که حذف کامل اسد و سوریه را و نیز ایجاد حاکمیتی در سوریه هم‌پیمان با خودش را داشته باشد و از این طریق حزب‌الله سوریه را نیز تحت‌فشار قرار دهد که هم‌اکنون هر دو ترفند برای عربستان در لبنان و منطقه به بن‌بست رسیده است، هرچند به نفوذ سوریه در لبنان لطمه وارد کرد.

وی با تأکید بر اینکه حمایت از تروریست توسط عربستان به نتیجه نرسید و لذا عربستان با توجه به وابستگی خانوادگی به حریری روی وی به‌عنوان عنصر نفوذی و وابسته در جهت منافع خود اقدام می‌کند، خاطرنشان کرد: در انتخابات اخیر با توجه به موقعیت سعد حریری که دارای اکثریت کرسی در مجلس لبنان است تصمیم داشتند عنصر مطلوب خود را به ریاست جمهوری لبنان برسانند که به دلیل موانع زیاد بیش از دو سال کشور لبنان بدون رئیس‌جمهور ماند؛ اما خواسته عربستان عملی نشد و برخلاف خواسته عربستان میشل عون از کاندیدای حزب‌الله مورد اقبال مردم لبنان قرار گرفت و رئیس‌جمهور لبنان شد و عربستان شکست دیگری را متحمل شد.

معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد ادامه داد: بنابراین قابل پیش‌بینی بود که این شکست سیاسی یعنی انتخاب میشل عون و اجبار به تن دادن سعد حریری به‌عنوان رئیس جریان ۱۴ مارس به نخست‌وزیری لبنان و پذیرش رئیس‌جمهور علیرغم میلش برای عربستان قابل‌تأمل نباشد.

دشتی افزود: بعد از شکست‌های نظامی داعش در عراق و سوریه و شکست پروژه کردستان عراق باهدف تجزیه عراق و ایجاد یک اسرائیل کوچک دیگر در منطقه که تنها موردحمایت عربستان و اسرائیل بود، همه ناظران بعدازاین شکست‌ها برای عربستان، آمریکا و اسرائیل منتظر یک چالش جدید بودند که پروژه استعفای سعد حریری کلید خورد.

وی تأکید کرد: این‌که چرا در عربستان این استعفا صورت گرفت جای سؤال دارد؛ چراکه طبق قانون و عرف سیاسی در همه کشور‌ها استعفای نخست‌وزیری باید در کشور خود و طی نامه‌ای تقدیم به رئیس‌جمهور شود؛ آنچه در این میام مسلم به نظر می‌رسد این است که حریری تحت‌فشار شدید عربستان و علیرغم میل باطنی تن به این اقدام داده است.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی یادآور شد: سعد حریری در مدت دو سال اخیر در مسائل اقتصادی، امنیتی و سیاسی با همکاری رئیس‌جمهور و مردم لبنان و همکاری و تعامل حزب‌الله موفق بود واو سرمایه‌های زیادی از کشور‌های دیگر جذب کرده و توانسته بود آرامش سیاسی و امنیتی خوبی در شرایطی که بحران تروریست در پیرامون آن‌ها زیاد بود برقرار نماید؛ لیکن برای عربستان و عنصر دیگر پشت‌صحنه یعنی اسرائیل شرایط فعلی منطقه یعنی بعد از شکست داعش قابل‌قبول نیست؛ زیرا بعد از داعش شرایط برای عربستان و اسرائیل سخت‌تر خواهد شد.

دشتی تصریح کرد: هدف از این اقدام تحت‌فشار قرار دادن دولت لبنان و متقاعد ساختن مردم این کشور برای کاهش حضور و نفوذ حزب‌الله در لبنان است؛ زیرا حزب‌الله لبنان امروز به یک جریان اجتماعی و سیاسی محبوب و صاحب نفوذ سیاسی و مردمی در لبنان است و البته آن‌ها از این طریق درصدد هستند نفوذ ایران را در منطقه کاهش دهند.

معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد با تأکید بر موضع‌گیری حکیمانه سید حسن نصرالله در استعفای حریر، اذعان کرد: موضع‌گیری سید حسن نصرالله بسیار حکیمانه بود؛ چراکه حریری در لبنان نه‌تن‌ها با هیچ مشکلی روبه‌رو نبود؛ بلکه در شرایط ایده آل به سر می‌برد.

وی در پایان افزود: رفت‌وآمد‌های کاملاً مشکوک حریری به عربستان و مواضع جریانات قومی و مذهبی در لبنان در نفی دخالت عربستان، حکایت از یک واقعه غیرمعمول و کاملاً طراحی‌شده توسط دولت عربستان باهدف ایجاد تنش قومی در لبنان است. فارس  

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۱۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با مثبت خواندن سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان، این اتفاق را یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز عنوان کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مهراد عباد» عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون سفر «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی به ریاض پایتخت عربستان سعودی به منظور حضور در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی اظهار کرد: مطمئناً به هر اندازه که تعاملات بین المللی ایران با سایر کشور و یا سازمان‌های بین الملل افزایش پیدا کند، به همان اندازه نرخ ارز در بازار غیررسمی کاهش می‌یابد.


این عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: متاسفانه تغییرات نرخ ارز در بازار غیررسمی وابستگی شدیدی به اخبار و تحولات بین‌المللی پیدا کرده است. در طول سال‌های اخیر همزمان با افزایش تحریم‌ها و محدودیت روابط اقتصادی ایران با دنیا، ارزش پول ملی هم افت چشم‌گیری را پشت سر گذاشت. رشد مناسبات اقتصادی ایران باعث ایجاد ثبات نرخ ارز و به دنبال آن رشد ارزش پول ملی خواهد شد.


وی تصریح کرد: امیدوارم اثر این دست اخبار موقتی نباشد، زیرا در طول چند سال گذشته اخبار متعددی با این مضمون در فضای اقتصادی کشور منتشر شده است. عضو ایران در سازمان‌های بین المللی مهمی همچون بریکس و شانگهای نمونه‌هایی از این دست محسوب می‌شوند.


عباد در پایان تاکید کرد: سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان باعث وارد شدن یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن شد. توسعه همکاری‌های ایران و عربستان و تمایل این کشور برای سرمایه‌گذاری در ایران خبری خوبی برای اقتصاد ما محسوب می‌شود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بانک مرکزی ، ارز ، نرخ ارز ، بازار ارز ، محمد رضا فرزین ، ایران و عربستان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA2

دیگر خبرها

  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت
  • فیلم| فیلمی جالب از جاده آخرالزمانی در حومه ریاض عربستان
  • هت‌تریک رونالدو النصر را به صدر جدول نزدیک کرد
  • پیروزی ۶ گُله النصر با هت‌تریک رونالدو
  • لبنان پیشگام اولین اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی در جهان عرب
  • سیستم مکان‌یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟